Kategoriat
Kirjoituksia

Jokainen meistä on taikuri

Abrakadabra!

Sesam, aukene!

Hokkus pokkus!

Kiitos.

Ole hyvä.

Rakastan sinua.

Kielemme on kuin taikavoima. Taikasauvana heilutamme konkreettisesti kieltämme, värisytämme äänihuuliamme. Sanat ja lauseet ovat loitsuja.

Niiden avulla meillä on kyky liikutella energiaa, itsessämme ja toisissamme. Tuo energia ilmenee tunteina tai toimintoina – kiitollisuuden tunteena, liikuttumisena, vihana tai pelkona. Sanoillamme ja sanomisillamme on voimaa.

Voimme käyttää tuota voimaa hyvään – kiittää, osoittaa rakkautemme, tarjota apua, toivottaa tervetulleeksi, hyvästellä, naurattaa ja itkettää. Voimme käyttää tuota myös pahaan – solvata, juoruta, loukata, häpäistä.

Sanamme voivat kohdistua ystäviimme ja rakkaisiimpimme ja ihmisiin, joita päivässämme kohtaamme. Me kohdistamme myös sanoja jatkuvasti itseemme. Oletko kiinnittänyt viime aikoina huomiota siihen, kuinka itsellesi puhut? Millä sanoilla loitsit itseäsi tänään aamulla sängystä ylös? Tai mitkä sanat valitset, kun epäonnistut, teet virheen tai erehdyt.

”Vitun pässi.”

”Urpo.”

”Voi että osaatkin olla tyhmä.”

Sanoilla on väliä. Etenkin niillä, jotka valitsemme kun puhumme itsellemme. Ja liian usein puhumme itsellemme negatiiviseen sävyyn. Syitä voivat olla vaikkapa huonot kokemukset, vanhemmat, sosiaalinen media tai ystävä. Nämä vastoinkäymiset, ”huonot energiat”, ovat ladanneet sisäistä kriitikkoa, ruoskijaa, vähättelijää. Moni meistä on jo äidinmaidossaan saanut aimo annoksen pärjääjää. Sota ja kurjuus ovat periytyneet.

Syy ei ole meidän, eikä sitä ole helppo sisäistää. Etenkään jos tuo meidän sisäinen loitsijamme on valinnut loitsuikseen synkeät ja ankeuttavat taikasanat jo vuosien tai vuosikymmenien ajan. Toivoa kuitenkin on. Nuo loitsut – sanat – on mahdollistaa muuttaa. Niihin pitää vain ensin kiinnittää huomiota.

Pimeys ei kestä valoa. Siksi voitkin mielesi taskulamppua, soihtua tai valoheitintä osoittamalla paistaa valoa näihin synkeyttäjiin aina, kun siihen saat tilaisuuden. Hiljalleen nämä loitsusi muuttuvatkin energiaa syövistä rakkautta ja lämpöä itseesi sekä läheisiisi valaviin ja voimistaviin taikoihin.

”Näin on hyvä.”