Hupinautti Ville – palveluksessanne!

Tervehdys rakkaat Linnanmäkeläiset! Etsinnässänne on joukkonne avuksi ja tueksi uusi hupimestari loitsimaan markkinoinnin magioita, jotta yhä useampi löytäisi itsensä huvituksienne keskeltä. Mestariksi en ihan vielä itseäni tituleeraisi, vaikka se teillä tapana olisikin, mutta olen suonut itselleni hupinautti -nimikkeen. Sisälläni on aina asustanut utelias tutkimusmatkailija, joka on tuntunut vain kasvavan vuosi vuodelta isommaksi. Tällä kertaa tuo tutkimusmatkailija valmis pukemaan ylleen avaruudenkestävät tamineet ja kohtaamaan tuntemattoman, jotta meillä maailmassa voisi olla entistä enemmän hupia. Hupinautti Ville, palveluksessanne!

Muutos on mahdollisuus johonkin mahtavaan ja upeaan

Lempilausahduksiani ovat ”Entäs jos…” tai ”Mitäs jos…”. Vanhoja asioita toistelemalla me tulemme luoneeksi vain entistä enemmän sitä samaa ja vanhaa. Jos yrityksenne ja yhteisönne kaipaa sitä samaa ja vanhaa, mutta vähän enemmän niin en välttämättä ole riveihinne oikea vaihtoehto. Mutta jos haluatte katsoa, että mitä kaikkea Lintsi voikaan vielä olla, niin korvani, silmäni ja ennen kaikkea sydämeni on teille auki.

Elämme häkellyttävän nopean muutoksen aikaa, jossa vanhasta irti päästäminen on niin nautinnollisen elämän kuin kukoistavan bisneksenkin kannalta olennainen seikka. Tätä on tullut opeteltua omalla kohdallani hyvin väkevässti kantapään kautta. Mutta kipu on paras opettaja!

Näen muutoksessa mahdollisuuden ja ihanuuden. Kallistun enemmän utopiaan kuin dystopiaan, koska voin sen valinnan tehdä. Markkinointi ja markkinoinnin maailma ei ole tässä poikkeus. Olemme vahvasti kytkeytyneitä teknologiaan ja sen eksponentiaalinen kehitys ajaa meitä kiihtyvällä vauhdilla… Johonkin. Tällä viikolla opetellut markkinoinnin automaation kytkennät ja uuden somealustan krumeluurit ovat täysin homeessa seuraavassa kuussa. Tekoäly vie työt ja… Ehkä meille jääkin aikaa johonkin olennaisempaan? Itseäni kiinnostaa suuresti löytää yrityksistä tai tarkemmin sanoen siitä organismista, jonka yrityksessä työskentelevät ihmiset muodostavat, se ydin, joka pysyy vaikka kaikki maailman digihärpättimet katoaisivat yhden yön aikana.

Muutos vaatii ympärilleen turvaa, jotta uskallamme kokeilla ja epäonnistua ja epäonnistuminkinen on vain toinen tapa kirjoittaa oppia. Turvan luomiseen sain valtavasti työkaluja työskennellessäni Pohjois-Savon hyvinvointialueella. En liioittele, jos sanon että koko tuo viritelmä oli jatkuvasti katastrofin partaalla ja olikin hilkulla, ettei tuosta alkanut rakentumaan Pahoinvointialue. Niin järisyttävää tuo muutos on. Ihmisiltä lähtee alta kaikki tuttu ja turvallinen ja tuohon me aloimme tiimimme kesken tuomaan turvaa mm. dialogin keinoin.

Kaikkien aikojen koulu vuonna 2020 opetti monelle elämisen merkityksen ja Lintsi jos joku voi sellaista ihmisille tarjota – hetkessä elämisen ja olemisen herkkua ja lahjaa ja vielä yhdessä jaettuna. Ajatus innostaa itseäni, hupinauttikokelasta. Mitä kaikkea voisikaan huvipuisto tarjota ihmisille tulevaisuudessa, kun alamme tarkastelemaan sitä sopivan nurjasta näkövinkkelistä…

Ei yksin, vaan yhdessä

Parhaat asiat syntyvät, kun luodaan yhdessä. Oli kyse sitten omasta tiimistä tai toimistokumppanuuksista. Molemmista on itselläni on mahtavia kokemuksia. Ja tottakai myös vähemmän mahtavia, mutta ne ovat vain opettaneet. Pääasiallinen oppi niissä on ollut se, että avoimuus ja rehellisyys kaiken A ja O. Me emme voi autta toisiamme, jos emme kerro avoimesti, mihin apua tarvitsemme. Mutta kun nämä ovat kohillaan alkaa taikoja hyvinkin helposti tapahtumaan.

Hyvänä esimerkkinä loimme aikoinaan Lappeenrannan yliopistolle täysin uuden tavan toteuttaa hakijamarkkinointia. Kipinä tähän syntyi, kun laitoimme silloisten opiskelijatovereidemme kanssa viisaa(hkot) päämme yhteen ja esittelimme ajatuksemme yliopiston viestinnälle. Saimme johdon luottamuksen ja loppu on historiaa. LUT:lla menee tänä päivänä ihan hyvin.

Sanomalla työskennellessäni parhaat tulokset asiakkaille syntyivät silloin, kun kaikki tahot puhalsivat yhteen hiileen. Media nähtiin tuolloin monesti ”välittömänä pahana”, ”printti oli kuollut” ja vain somessa oli mitään järkeä. Pääsin kokemaan monesti ihmisten ennakkoluulot altavastaajan asemasta. Luottamuksen rakentamisella sieltäkin lopulta noustiin. Jotkut asiakkaista luottivat meihin jopa niin paljon, että halusivat työskennellä pelkästään meidän kanssa. Se tuntui silloin todella hyvältä.

Sydän tietää vastauksen

Uskon vaivattomuuteen, flow’hun ja siihen, että oikeat asiat vaan tapahtuvat.

Uskon siihen, että intuitio on järkeä väkevämpi ja viisaampi.

Uskon siihen, että tunne kertoo meille sen, mikä on oikein ja oikeaa.

Jos teillä on tätä hakemusta lukiessa ikävä fiilis kertoo se hyvin sen, että tämä hupinautti ei tällä kertaa osu Linnanmäkeä kiertävälle radalle.

Mutta jos tämän tekstin takana piilevä energia herättää teissä uteliaisuutta, niin jutellaan. Mielellään kasvotusten.

Olisi mahtavaa tavata.

Sydämellisin terveisin,

Hupinauttinne Ville